The Opposites

De ene is heel lang en blank, de andere heel klein en donker. Vandaar de naam The Opposites.

Toch hebben Willem de Bruin (Willy, die kleine donkere) en Twan van Steenhoven (Big2, die lange blanke) meer gemeen dan hun tegenovergestelde uiterlijk doet vermoeden. Nadat Willem bij wijze van strafwerk een rap moet schrijven en Twan hem daarbij begeleidt op de gitaar, sluit het duo op hun zestiende een muzikaal samenwerkingsverband. Willem heet Killmaster M, Twan gaat door het leven als Cricky D en samen maken ze het Engelstalige demo-album Youngsters.

Via een demo-wedstrijdje op internet werken ze mee aan de opvolger van de succesvolle Straatremixes-cd van D-Men en ook aan het derde deel. Na het voorzichtige succes van eerste single ‘Fok Jou!’, een bijdrage op de monsterhit ‘Wat Wil Je Doen’ van The Partysquad en de gratis ter download aangeboden mixtape ‘Vuur’, wordt tegen het eind van 2005 het debuutalbum ‘De Fik Er In’ uitgebracht.

Een paar maanden later scoort het duo een grote hit met het nummer ‘Slaap’. Eind 2006 volgt ‘Rauwdauw’, een mini-album met tien tracks op beats van andere producers, waarvan de single ‘Geen Klasse, Geen Stijl’ uitgroeit tot een onvervalste dansvloerkraker. In de zomer van 2007 verschijnt het tweede album ‘Begin Twintig’ en scoren de begin twintigers opnieuw een enorme hit met ‘Dom, Lomp & Famous’.

In 2009 brengen ze een nieuwe single uit ‘Broodje Bakpao’. Op dit nummer rapt Twan samen met Gers & Sef. De videoclip wordt gemaakt in samenwerking met New Ki

ds. Het nummer is in Nederland goed voor een nummer 1 hit en is ook in Vlaanderen een enorm succes.

Maar ook kleine jongens worden groot. Waar het album ‘Begin Twintig’ ophield, gaan beide leden van The Opposites gespleten verder op de dubbelcd's Succes (Willem) en Ik Ben Twan (Big2). Twee soloplaten van Willem en Twan in 1 verpakking met twee opvallende verrassingen qua samenwerkingen. Op de plaat van Twan zingt Trijntje Oosterhuis een nummer mee, op de plaat van Willem staat een gastbijdrage van Candy Dulfer. De muziek is erg persoonlijk en een stuk volwassener.

In 2012 verschijnen er nog twee hitsingles van het duo: ‘Hey DJ’ en ‘Slapeloze Nachten’. Deze laatste bereikt ook de nummer 1 positie. Het nieuwe album van The Opposites - Slapenlozen Nachten verscheen in mei en met o.a. de nieuwe hit single 'Op een Level' gaan we die berg in Val Thorens tijdens de Kick-Off Week met zijn allen laten schudden!!

Check hier meer over The Opposites

sluiten
sluiten